FNTS  Home
НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКИ СЪЮЗ ПО ЛЕСОТЕХНИКА
 
 
МЕНЮ


НОВИНИ

Национално съвещание "Переспективи и насоки за стопанисване на изкуствено създадени иглолистни гори"

Mеждународна научна конференция “Forestry: Bridge to the Future”,


 


Събития

 


 


 

Национално състезание на най-добрите дървосекачи в България

19 юни 2018 г. Състезанието за дървосекачи се проведе на територията на „ДГС Самоков”, край село Говедарци.

.


 

Петър Вучов от „Държавното горско стопанство Самоков” зае първо място в дисциплината „комбинирано рязане” в националното състезание за „Най-добър секач”. Другият представител на Югозападното държавно предприятие - Личо Личев от „ДГС Тетевен”, се класира втори в дисциплините „монтаж на верига” и „кастрене” и трети в „прецизното рязане”.

Отборът на Учебно-опитното горско стопанство „Г. Ст. Аврамов“ – в село Юндола защити шампионската си титла от миналата година. Купата и златните отличия завоюваха състезателите Ибрахим Мандраджи и Мехмед Салих. Втори в отборното класиране е съставът на Южноцентралното държавно предприятие – Смолян, а трети- тимът на Северозападното държавно предприятие – Враца.

Домакин на атрактивната надпревара тази година беше Югозападното държавно предприятие.

Състезанието за дървосекачи се проведе на територията на „ДГС Самоков”, край село Говедарци и премина при отлична организация и стриктно спазване на правилата за безопасност. В него премериха сили общо 7 тима с 14 участници от държавните горски предприятия и двете Учебно-опитни горски стопанства в Бързия и Юндола. Надпреварата включва 5 дисциплини според изискванията на правилника за провеждане на Световно първенство – поваляне на дърво, монтаж на верига, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене. Участниците бяха оценявани от авторитетна 5-членна съдийска комисия с председател доц. Димитър Георгиев от Лесотехническия университет.

За професионалните си умения и майсторство всички участници получиха грамоти и предметни награди, осигурени от фирма „Андреас Штил” ЕООД - един от водещите производители на професионална техника за горския сектор и организатор на състезанието.

 

 

XX-та МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ “УПРАВЛЕНИЕ И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ”

 

Деловата работа на конференцията се проведе на 23-25 март 2018 г. в Учебно опитно горско стопанство „Г. Аврамов”, Юндола.


Научната конференция "Управление и устойчиво развитие" се провежда ежегодно в края на март от 1999 година . Настоящата конференция е XX-тата по ред и ще се проведе от 23 до 25 март 2018 г. в базата на Лесотехническия университет в Учебно-опитно горско стопанство "Георги Аврамов", с. Юндола, общ. Велинград.

Официалните езици на конференцията са български, английски и руски.

"Устойчивото развитие, както и неговите природни и обществени структури не е състояние, което веднъж завинаги трябва да бъде установено. То не е идеален образ, с който действителността е длъжна да се съобразява. Тяхното устойчиво развитие е форма на движение, което премахва сегашното състояние. Условията, темповете и посоката на това движение са предопределени от съществуващите предпоставки. Задачата на науката за устойчиво развитие е да ги разкрие, а на практика да ги използва при вземане на управленски решения"

Тематични направления

Развитие на концепцията за устойчиво развитие
Управление на устойчивото развитие – критерии, показатели и политики
Основни области за реализиране принципите на устойчивото развитие
Управление и устойчиво развитие на човешките ресурси
Съвременни информационни технологии в управление на устойчивото развитие
Обучение и учебни програми

 

 

Top